Βιβλίο Επισκεπτών

ΟΡΓΗ Κ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΕ ΥΔΡΑΣ 2019

ΜΑΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ | 2019-04-02

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΕ02 ΠΟΥ ΕΝΩ ΠΗΓΕ ΓΙΑ 15 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ 01-04-2019 ΜΕ 5, ΑΦΟΥ Ο Δ.ΝΤΗΣ Κ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ.ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ? ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ?ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ? ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΑΛΕΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ?? ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΑΕ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΔΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ | 2017-10-18

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕ02
ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕ02 ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΧΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΥΔΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΠΩΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΕ02? ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η **ΜΥΣΤΙΚΗ ** ΤΟΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ?ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΑΦ.

Προσφυγή για 3τεκνους, πολύτεκνους και ιδιωτικούς

Αλέξανδρος Σ. | 2014-10-28

Γεια σας,
Θα ήθελα να μας ενημερώσετε για την προσφυγή κατά των ειδικών κατηγοριών στους πίνακες αναπληρωτών. Σε ποιο μέιλ να δηλώσουμε συμμετοχή, πόσα χρήματα για δικηγόρο/άτομο, πώς πάει ως τώρα η διαδικασία.
Μόλις διάβασα για την προσφυγή αυτή στο pde και συμφωνώ. Καλό θα ήταν να απαντήσετε, αν θέλετε, δημόσια στην ανάρτησή μου και να γράψετε τα σχετικά και στο pde, για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι.
Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση:Προσφυγή για 3τεκνους, πολύτεκνους και ιδιωτικούς

PISA | 2014-11-01

Κι εγώ ενδιαφέρομαι.
Θα μας ενημρώσει κανείς ή γιοκ?

Ν. 3848/2010

Αλέξανδρος | 2014-01-19

Καλημέρα,
Δεν ξέρω ποια είναι η θέση του ΠΑΣΑΦ για την εφαρμογή του Ν. 3848/10. Πολλοί συνάδελφοι όταν πρωτοδημοσιεύτηκε ο εν λόγω Νόμος χάρηκαν ιδιαίτερα (κυρίως γιατί η επιτυχία στο ΑΣΕΠ είναι προαπαιτούμενο, αλλά και γιατί υπάρχει κατοχύρωση βαθμολογίας), ενώ πολλοί άλλοι τον χαρακτήρισαν ως "έκτρωμα". Το σίγουρο είναι ότι κάποτε θα εφαρμοστεί. Το θέμα όμως είναι πότε. Γνωρίζω πως ο ΠΑΣΑΦ διεκδικεί έντονα από το Υπουργείο την προϋπόθεση ΑΣΕΠ. Ωστόσο, αυτό που παρατηρώ είναι το εξής; Κάθε χρόνο όλοι "πέφτουμε" τουλάχιστον 30 θέσεις στους πίνακες λόγω της "εισβολής" των ιδιωτικών εκπ/κών, ενώ παράλληλα στις πρώτες θέσεις προσλήψεων είναι άτομα με μεγάλη προϋπηρεσία που αν κανείς δει αναλυτικά ανά χρόνο αυτήν, παρατηρεί ότι αποκτήθηκε μέσω ΠΔΣ (ΠΔΣ, μετά ωρομίσθιοι και μετά αναπληρωτές). Πολλοί από αυτούς τους συναδέλφους δεν έχουν πατήσει ποτέ σε εξεταστικό κέντρο ή απλά ήταν αποτυχόντες. Βεβαίως, θα πρέπει να επισημάνω πως η επιτυχία ΑΣΕΠ δε σημαίνει ότι κάποιος είναι καλός εκπ/κός, αλλά κακά τα ψέματα η εποχή μας αυτό απαιτεί. Ο ΑΣΕΠ εκπ/κών υπάρχει από το 1998, δεν είναι σημερινό φρούτο. Απλώς τόσα χρόνια κάποιοι συνάδελφοι προσπαθούν να τον αποφύγουν και να μπουν από τα παράθυρα. Και όπως βλέπουμε εν έτει 2014 αυτό γίνεται (βλ. απολυμένους ιδιωτικούς εκπ/κούς, την απόλυτη τραγική ειρωνεία, αυτοί που προκειμένουν να έχουν πελατεία τα έβαζαν με το δημόσιο σχολείο, τώρα μας αρπάζουν κυριολεκτικά τις θέσεις). Μία λύση θα ήταν να γίνει νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Κατά τη γνώμη μου αυτό θα ήταν άδικο για τους νέους πτυχιούχους. Οι θέσεις θα ήταν ελάχιστες λόγω μνημονίου, η ύλη υπέρογκη και το προβάδισμα θα είχαν οι παλιότεροι λόγω κατοχύρωσης βαθμολογίας. Και αναρωτιέμαι
: ενώ υπάρχουν τόσες αδικίες με το υπάρχον σύστημα πρόσληψης (πχ "αλεξιπτωτιστές" ιδιωτικοί που προανέφερα), ενώ το ίδιο το Υπουργείο κάθε βδομάδα περνά και από μία τροπολογία και διατείνεται ότι ο διαγωνισμός είναι ένα κριτήριο αξιολόγησης για τους εκπ/κούς, για ποιο λόγο δεν εφαρμόζει το Νόμο 3848/10 (με ή χωρίς νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ) που το ίδιο το Υπουργείο θέσπισε;

Απάντηση:Ν. 3848/2010

Λευτέρης | 2014-01-20

Συμφωνώ απόλυτα!
Εκτός από τους αλεξιπτωτιστές ιδιωτικούς προσθέστε τρίτεκνους, πολύτεκνους και συναδέλφους με τα σεμινάρια των 400 ωρών ειδικής αγωγής που δεν έχουν ούτε μία επιτυχία ΑΣΕΠ...
Εφαρμογή του 3848/10 με ή χωρίς νέο ΑΣΕΠ

Απάντηση:Ν. 3848/2010

constanFΠΕ03 | 2014-01-20

Συνάδελφοι ΠΕ02 του χρόνοι οι απολημενοι ιδωτικοι καθηγητές θα είναι περισσοτεροι στους πίνακες μας και θα είναι μπροστα μας. δυστυχως στα ιδιωτικα σχολεια φετος (ακομα και στη μεση της χρονιας) εγιναν κι άλλες απολησεις (λογω συμπτηξης τμηματων κλπ).

Απάντηση:Ν. 3848/2010

Vicky ΠΕ02 | 2014-01-22

Συμφωνώ. Ο ΠΑΣΑΦ θα πάρει θέση; Ο νόμος 3848 είναι αξιοκρατικός.

Απάντηση:Ν. 3848/2010

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ | 2014-01-24

Συνάδελφοι, έχετε δίκιο. Ο 3848 είναι δίκαιος, γιατί προϋποθέτει επιτυχία ΑΣΕΠ και δεν "μπάζει" κόσμο από τα παράθυρα. Είμαι διορισμένος με τον ΑΣΕΠ του 2007 και ξέρω πολύ καλά τι θα πει διάβασμα, γι΄αυτό και τα έχω πάρει με ειδικές κατηγορίες και ειδικά με ιδιωτικούς που διορίζονται ως αναπληρωτές. Οι τελευταίοι μάλιστα το παίζουν και αυθεντίες λόγω υψηλής προϋπηρεσίας. Στο σχολείο μου φέτος εργάζονται 5 αναπληρωτές εκ των οποίων οι 4 είναι από το ιδιωτικό του Νομού που έκλεισε και έχουν τεράστιες προϋπηρεσίες. Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση, αν δεν αλλάξει σύντομα το σύστημα διορισμών και το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών, θα διαιωνίζεται και εσείς με επιτυχία/επιτυχίες ΑΣΕΠ θα ψάχνετε δουλειά.

Απάντηση:Ν. 3848/2010

πληροφορία εκ των έσω | 2014-01-28

Λυπάμαι που θα σας σταναχωρήσω, αλλά ο νόμος 3848 δεν πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα διότι ασκούνται πολλές πιέσεις για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας (χωρίς απαραίτητα να έχει κάποιος επιτυχία στο ασέπ). Ειδικές κατηγορίες και ιδιωτικοί πιέζουν πολύ σε αυτό. Και μην ξεχνάτε πως πλησιάζουν εκλογές.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>