Συνάντηση μελών και προέδρου διοικητικού συμβουλίου ΠΑΣΑΦ με Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

2012-08-11 08:31

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012, μεταξύ μελών και της προέδρου του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου ΠΑΣΑΦ με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ.Αρβανιτόπουλο.Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε περί της μιάμισης ώρας.Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Γκλαβάς.Σκοπός της συνάντησης η συζήτηση θεμάτων που πλήττουν άμεσα τις προσλήψεις και τις συνθήκες εργασίας των αναπληρωτών Φιλολόγων.
 
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ
 
Β'ΑΝΑΘΕΣΗ:Το πρώτο θέμα που τέθηκε είναι η άρση της β'ανάθεσης της Ιστορίας σε ειδικότητες πέραν των Φιλολόγων.Δόθηκαν στοιχεία με νούμερα προσλήψεων φιλολόγων, θεολόγων και ξενόγλωσσων τα έτη 2010-2011 και 2011-2012.Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι η Ιστορία πρέπει να δίνεται σε Φιλολόγους,αλλά επειδή δεν μπορεί να περάσει τροπολογία τώρα,δεσμεύτηκε να διεξάγει έρευνα στα σχολεία για το μέγεθος της β'ανάθεσης της Ιστορίας.
 
ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ:Η αύξηση είναι κάτι που μελετάται για το έτος 2013-14.Από τις τρεις μελέτες όμως που έχουν δοθεί στον Υπουργό έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν εξοικονομούνται χρήματα από την αύξηση.
 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ:Δυστυχώς, η προυπηρεσία τους προσμετράται όλη, επειδή ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες. 
 
ΠΔΣ και ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ:Θα δει με προσοχή το θέμα της ΠΔΣ (έγινε πρόταση πρόσληψης από τον πίνακα αναπληρωτών) και το θέμα των βιβλιοθηκών (προτάθηκε η λειτουργία όλων των σχολικών βιβλιοθηκών για εργασίες όπως project κτλ)
 
40 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΡΣΗ ΠΟΙΝΗΣ:Συμφώνησε με τις 40 επιλογές στη δήλωση των υποψηφίων αναπληρωτών και την άρση ποινής του διετούς αποκλεισμού σε περίπτωση άρνηση υπηρέτησης στην περιοχή πρόσληψης.
 
Νόμος 3848: Ομολόγησε ότι είναι ένας νόμος με πολλά τρωτά που πρέπει να εξεταστούν, όπως έγινε και με τα πανεπιστήμια.Επίσης μας είπε ότι διορισμοί θα γίνουν μόνο στις βασικές ειδικότητες και θα δει με προσοχή το νόμο 3848 για θέσπιση απαραίτητου όρου ΑΣΕΠ στις προσλήψεις.
 
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ:διορισμοί θα γίνουν μόνο στις βασικές ειδικότητες 
 
Η επόμενη συνάντηση ΠΑΣΑΦ με Υπουργό Παιδείας κ. Κ.Αρβανιτόπουλο έχει οριστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου,σύμφωνα με πρόταση του ίδιου, στην οποία θα γίνει και ενημέρωση για τις αποφάσεις του Υπουργού πάνω στα θέματα που τέθηκαν.